Fujifilm spinner vidare på sin grymt populära modell X10 (lanserad 2011). Efterföljaren heter X20 (lanserad 2013) och har allting som X10:an har plus lite till. Man har behållit den ljusstarka optiken (28-112 mm / F 2,0 - 2,8) med mekanisk zoomring. Fördelen med manuel zoomring är att du sparar batteri samt ger en kvalitetskänsla som få kan vara utan.

Retro designen är även den kvar vilket många entusiaster vill åt. Jag tycker personligen att kameran ser något för retro ut, men man kanske vänjer sig ifall man köper sig en egen X20 :). 

LCD displayen på 2,8" och optisk sökare gör denna digitalkamera svårslagen i denna prisklass. 
En optisk sökare behöver inte bara spara batteri åt dig, utan den kan också ge dig bättre stabilitet om du använder den istället för att titta på LCD-displayen.

Den nya sensorn heter X-Trans CMOS II (2/3") och ger dig fantastiska bilder om man ser till detaljrikedomen och det låga bruset. X-Trans sensorn tillsammans med den nya processorn (EXR II) möjliggör detta skönspel. 
Processorn ger dig också riktigt snabba fokuseringstider och en snabb uppstartstid. En snabb uppstartstid är verkligen något man skall titta noggrannare på då man alltså är redo att ta sin bild direkt och slippa vänta och därmed riskera att missa sitt motiv

Jag lånade hem denna kamera och testade att trycka av ett par bilder. Jag är van att fota med systemkamera men jag blev verkligen imponerad av kvaliten på bilderna när jag laddade över dem till datorn för att kunna granska dem i 100%. Denna digitalkamera rekommenderas varmt och priser är inte heller så farligt, ca pris 4900 kr.

 

Leave a Reply.