Här är en fräck liten kamera från Sony. Styrkan hos denna lilla rackare är att den är ruskigt billig och ger riktigt bra bilder för det priset, under 1300kr. Digitalkameran har en ljusstark CMOS bildsensor på hela 18,2 megapixlar. 
Denna enorma upplösning är nästan ett överflöd, men kan vara bra ibland om man vill croppa bort mycket av sina bilder i t.ex Lightroom. Det sägs att det kan vara den minsta kompaktkameran på marknaden med en optisk zoom på hela 10x, inte helt fel! 

Sony Cybershot DSC-WX100 kommer med den nya tekniken Exmor R CMOS bildsensorn och tillsammans med den inbyggda bildstabiliseringen blir denna digitalkamera till ett rent nöje att fota med dig dåliga ljusförhållanden. 
Jag har tittat på lite testbilder från denna kamera och jag kan säga att jag är riktigt imponerad av resultatet vid dåligt ljus. Bruset håller sig på en rimlig nivå. Visst så kan man inte komma i närheten av vad en systemkameran kan leverera men detta är inte jätte långt borta. Du kan spela in Full HD filmer både när du går och zoomar med digitalkameran eftersom bildstabiliseringen hjälper dig hela vägen ut.

En ny spännande detalj är att denna kompaktkamera har stöd för fotografering i 3D. Du visar enkelt upp dina bilder på en 3D-klar TV.

Jämför priser på Sony Cybershop DSC-WX100 här


 

Leave a Reply.