Här är ytterligare en cool J-modell från Nikon (uttagen 2012). Jag gillade den förra modellen J1 (uttagen 2011) också, men det är alltid kul med uppföljare. Denna kompakta systemkamera erbjuder en mängd olika funktioner för ett hyggligt pris (ca 4400 kr). CMOS-sensorn har en upplösning på 10.1 Megapixlar. Varför Nikon håller sig till de låga upplösningarna är att man helt enkelt vill ha ett högre ljusuppsamling / pixel. Detta resulterar i att man kan fota i väldigt dåliga ljusförhållanden och ändå får riktigt fin bildkvalitet. 
Nikon 1 J2 levereras med två stycken objektiv, ett Nikkor 30-110 mm och ett Nikkor 10-30 mm. Dessa ger dig en fullständig brännvidd från 10-300 mm, och jag som fotar rätt mycket kan säga att med denna kombination kommer du riktigt långt i foto världen. 
Den kompakta systemkameran har en 3 tums skärm som har betydligt mycket högre upplösning än sin föregångare J1, vilket exempelvis gör att det som visas på skärmen syns bättre när solen skiner ute. 
Ta bilder i 60 bilder /sekund (extremt snabbt!). Inte ens de vassaste systemkamerorna kommer upp i denna hastighet när det kommer till bildserietagning.

Jag tycker att styrkan hos Nikon 1 J2 ligger i priset och att man kan  byta objektiv ifall man är sugen på andra varianter. En smidigare systemkamera får man idag leta efter. En konkurrent skulle kunna vara SONY NEX-5R 

Köp denna smidigare digitalkamera från Nikon här 
 

Leave a Reply.