Fujifilm FinePix X100S är en digitalkamera som är en uppföljare till den så grymt populära X100. 
Det man har gjort är att ha lagt dit ett S efter 100 och vips så blev kameran betydligt snabbare (S = Speed). 
Nu menar jag verkligen snabbare, det är som att fota med en helt ny kamera faktiskt :)
En anledning till att uppgradera till X100S från X100 är att du får lite flera megapixlar än föregångaren,  dvs 12.2 vs 16 megapixlar. I mitt fall hade denna faktor varit en bidragande orsak till en uppgradering, då jag säljer endel bilder och behöver en hög upplösning (hög upplösning = högre ersättning).

Denna kompaktkamera kan nu ta upp till 10 bilder / sekund vilket är dubbelt så många som sin föregångare X100 (5 bilder / sekund). Detta kan vara guld värt då du ska fota sportevenemang eller snabba rörelser från djur ute i naturen och då behöver snabbheten för att fånga det bästa ögonblicket.

Man har behållit den stora CMOS APS-C sensorn och det fasta 35mm objektivet från X100, vilket blir en mäktig kombination.  En styrka hos Fujifilm FinePix X100S är att den kan filma i 1080p och upp till 60 bilder /sekund. Det är faktiskt inte dåligt för en sån här liten kamera. Föregångaren kunde bara spela in video i 720p/24fps.

Detta är med andra ord en riktigt trevlig digitalkamera som du kan ta med dig i innerfickan på din vårjacka när du är på den där vackra vårpromenaden och ser något trevligt att avbilda.

 

Leave a Reply.