Picture
Detta är en digitalkamera från Fujifilm som heter FinePix AX500. Kameran har en 1 / 2,3" stor CDD sensor på 14 megapixel. En trevlig liten detalj hos denna lilla kompaktkamera är att den har 5x zoom, vilket gör att du kan komma ett steg närmare ditt motiv utan att behöva förflytta dig.
Med tanke på priset så tycker man att den inte borde ha flera funktioner, men kameran kan även spela in 720p film och har inbyggd bildstabilisering, det du! 

ISO talet kan du trycka upp i 3200 (brus tillkommer), ifall det är dåliga ljusförhållanden där du skall fotografera. Andra smarta funktioner är att kameran kan ta panoramafoton, har ansiktsavkänning (smile detection) och facebook/youtube stöd. 

Detta är också en perfekt digitalkameran för dig som tänkte ge dig ut i naturen ett par dagar, den drivs nämligen med vanliga AA-batterier som går att byta ut väldigt enkelt.

Sammafattningsvis en väldigt billig kompaktkameran som ger dig en mängd olika funktioner. Nackdelen kan väl vara att sensorn är lite liten (1 /2,3") vilket kanske inte ger den allra bästa bildkvaliteten, men kan kan inte få allt här i livet :).

Ca pris: 600 kr

Köp din Fujifilm FinePix AX500 här


 

Leave a Reply.