Idag fick jag reda på utav en kollega på jobbet, att det finns en Canon Powershot G15 ute på marknaden.
Jag blev genast intresserad av denna, då jag varit lite småintresserad av G12 och G1X från samma tillverkare.
Det nya med denna kompaktkamera är att den har ett ruskigt bra ljusinsläpp på F/1,8. 
Detta medför att man kan få dem där drömbilderna som många längtat efter att kunna ta med en kompaktkamera när det gäller bakgrundsoskärpan. Den har även 5x zoom som sin föregångare G12 och en 3,0” LCD skärm. Digitalkameran har en CMOS-sensor på 12,1 MP, vilket kan tyckas låta lite lite, men jag har pratat med folk som kan det där med megapixlar och här kommer en liten kort sammanfattning. 

Ju fler pixlar du har på en sensor desto mindre blir ytan per pixel. Detta leder till att man får in färre fotoner (ljuspartiklar) / sekund per pixel och därmed en grynigare bild.
Kommentera gärna om ni tycker att ovanstående verkade lite skumt eller helt fel. Nog om det!
 
Canon Powershot G15 är en digitalkamera med den senaste DIGIC 5-processorn, vilket i kombination med den ljusstarka sensorn ger fantastiska bilder. Du kan dra upp ISOn till hela 12 800 och fortfarande få någorlunda bra brusnivåer. Det går också att spela in film i full HD 1080p (24fps) med stereoljud och optisk zoom, vilken kan vara nödvändigt för att få den där professionella touchen på dina filmer.
Powershot G15 kommer med ett avancerat bildstabiliseringssystem som delas upp i 4 olika steg och hjälper dig att få skakfria bilder i de flesta situationer. Det finns också en ny frontratt som du enkelt kan ställa in grundläggande inställningar utan att behöva gå in i menyer varenda gång du ska ändra någonting. Bra Canon!

 

Leave a Reply.