Är du en som går i tankarna om att kanske köpa en systemkamera till dig själv eller kanske till någon bekant? Är du en som tänker att en systemkamera kommer bli väldigt bökig att ta med, pga att den är så stor och kanske en väska behövs för alla objektiv man ska släpa på? Ja, då tänker du nog som de flesta andra när det gäller systemkameror. Dem är faktiskt bökiga att ta med, vet av egen erfarenhet att man "glömmer" dem hemma. Jag köpte faktiskt en mindre kompaktkamera som jag kunde ha med mig ut istället. Men nog om det!

Digitalkameran du ser på bilden har modellbeteckningen Canon PowerShot SX50 HS och är en digitalkamera som i stora drag påminner om en systemkamera men ändå inte. Priset är betydligt längre än en systemkamera och du behöver inte släpa på några objektiv. Digitalkameran ger dig 12,1 megapixlar och det unika med denna kamera är att du får hela 50x optisk zoom, vilket är ett ruskigt bra zoomomfång, se en exempelvideo här. Jag höll på att ramla av stolen när jag tittade på videon :). Otroligt att den som filmade befann sig så oerhört långt bort och ändå kunde zooma in på hunden som lekte på stranden, imponerande! Canons nya DIGIC 5 processor sitter också i PowerShot SX50 HS vilket ger dig suveräna bildresultat vid dåliga ljusförhållanden. Extrafinesser som jag tycker denna digitalkamera har är den utvinklingsbara skärmen på 2,8" och bildstabiliseringen som gör att man kan filma full-HD utan några jobbiga skakningar.

Sammanfattningsvis är detta en riktigt bra digital kamera för dig som inte vill satsa på en systemkamera i första hand, men ändå vill ha en så pass bra kamera som du vill ta med utan att behöva släpa på extra prylar. Jämför priser på Canon PowerShot SX50 HS här.
Lämna ett svar.