Canon EOS M
Vad är Canon EOS M för systemkamera? Vad har denna digitalkamera som dem andra kamerorna inte har? Varför ska du köpa EOS M? Många frågor, men till att börja med är den extremt liten, och då menar jag extremt liten, nästan som en kompaktkamera i storleken. 
I jämförelse med t.ex Canon EOS 1100D är den ca 4 gånger mindre.

Canon EOS M har en pekskärm på 3.0", vilket jag inte har sett på så många andra systemkameror hittills. Färre knappar med andra ord.
 
ISO-värdet skruvas upp ytterligare ett snäpp till 12800 vilket medför att du kan fota i riktigt dåliga ljusförhållanden (t.ex inomhus kvällstid). 
Men man måste alltid ha i åtanke att användning av hög ISO alltid medför brus i bilderna. Håll dig runt ISO 3200 så har du säkerligen brusfria bilder.

En fin egenskap som Canon ej har valt att skala bort är blixtskon. Det är mycket trevligt att kunna slänga på en extern blixt vid speciella fototillfällen. 

Det som trycker ned denna lilla rackare till kamera är att uppstartstiden är betydligt långsammare än "vanliga" systemkameror. Men det är inget man kanske borde lägga så stor vikt vid. 
En annan nackdel är att batteritiden inte alls är i närheten i vad man får ut hos de vanliga EOS modellerna. Detta är betydligt jobbigare, men går väl alltid att lösa med extra batterier. Dem kostar ju inte så mycket trots allt.

Är du intresserad av att veta mer om Canon EOS M, klicka här!
Lämna ett svar.