Picture
Är du på väg in i systemkameravärlden? Men vill inte betala speciellt mycket för en systemkamera. Då har du hittat helt rätt. Canon EOS 1100D ger dig nämligen de mest grundläggande funktioner som du behöver för att ta steget in i systemkameravärlden.  Med en 12 megapixlar CMOS-sensor, får du en bildkvalité som är superb i förhållande till en iPhone eller Android mobilkamera. Varför jag just nämner mobiltelefon-kamerorna, är att alltfler börjar att "glömma" sina kompaktkameror hemma och använda sina mobilkameror allt mer istället. Åter till EOS 1100D :)
Denna systemkamera ger dig alltså grym bildkvalité och extremt bra ISO brusnivåer tack vare DIGIC 4 processorn, som behandlar dina bilder på ett enastående sätt. 
Som vanligt levereras det ett EF-S 18-55 mm som kit-objektiv.  Man kommer väldigt långt med detta kit-objektiv, men jag rekommenderar starkt att man köper till ett 70-200 mm när man känner sig någorlunda bekväm med inställningarna på systemkameran.  Det sitter en 2,7" LCD-skärm på Canon EOS 1100D, vilket är något mindre än den vanliga 3,0" storleken som man brukar vara van vid. 
Sammanfattningsvis tycker jag att man inte behöver speciellt mer som nybörjare i systemkameravärlden. 
I slutändan är det faktiskt motiven, ljusförhållanden och tillfälligheter som faktiskt ger de bästa bilderna. 
Men det är då man ska vara redo med en lite vassare kamera än en vanlig mobilkamera, eller hur? ;)Lämna ett svar.