Är du ute efter en hyffsat billig fullformats systemkamera? Då har du hittat rätt! Det är nämligen Canon EOS 6D du har letat efter. Prisklassen på denna systemkamera ligger runt 17000 kr idag. 
Canon EOS 6D har en rad fina egenskaper som passar perfekt för dig som vill ta steget in i fullformatsvärlden. Med en 20,2 Megapixel CMOS-sensor tar du riktigt högupplösta bilder som du sedan kan förstora eller beskära med god marginal. Denna digitalkamera har  11 punkters autofokus och 63 punkters evaluerande ljusmätning och möjliggör på så vis fotograferingsmöjligheter i de allra flesta stunder och miljöer (dåliga ljusförhållanden). 

Jag har en Canon EOS 60D och har funderingar på att byta till denna systemkamera. Priset är det som egentligen tar emot en aning, då jag kanske bara får 4000- 5000 kr för min 60D (inköpt för ca 9000 kr). Men det fina med en EOS 6D är också att det är fullformat och då blir mitt Canon 17-40 L som ett vidvinkelobjektiv pga cropfaktorn.
GPS taggningen i denna digitalkamera är en egenskap som verkligen tilltalar mig. Då jag säljer en del bilder online, skulle GPS taggningen underlätta vid uppladdningen av bilderna. Utan GPS taggning måste man annars behöver pricka in koordinaterna manuellt, vart man har tagit bilden någonstans.   
Sammanfattningsvis så kan man säga att denna digitalkamera placerar sig mitt emellan Canon EOS 5D Mark III och Canon EOS 60D / 650D. Ett riktigt bra alternativ om du vill ha en billig fullformatskamera och inte vill köpa en Mark III. 

Bästa pris hittar du här på Canon EOS 6D 
 

Leave a Reply.