Tänkte lite snabbt gå igenom vad som utmärker en kompaktkamera, läs mer på Wikipedia om kompaktkameror.
För mig är en kompaktkamera en digitalkamera som oftast går ned i någon form av mindre ficka (byxficka kanske)
Dem har något sämre bildegenskaper vad än systemkamera har, fast inte alls långt ifrån.
Jag satt och jämförde bilder som farsan hade tagit med sin kompaktkamera på min kusins bröllop med mina systemkamerabilder. Det är rätt stor skillnad rent skärpemässigt sätt och brusnivåerna vid dåliga ljusförhållanden.
En stor skillnad är också att man kan byta ut objektiven hos en systemkamera, det kan man nämligen inte på en kompaktkamera som har objektiven fastmonterade i själva kameran.

Jag skulle vilja köpa en lite större kompaktkamera, runt 4000kr klassen som går ned i jackfickan (ej byxfixan). Här får jag då med mig stora delar av den kvalité jag är ute efter från systemkamera träsket men också portabiliteten hos en liten kompaktkamera. 

Är grymt sugen på Canon G15 som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Får se om det blir en sån eller inte, återstår att se :)

 
 
En kameraväska från LowePro till din digitalkamera som är lite större, dvs inte går ned i jeansfickan.
Många har dessa problem att man helst vill kunna lägga undan kameran när man t.ex ska äta eller bara vill ta ett break från fotoandet. Då passar denna fotoväska perfekt för dig. Det finns en mängd fack för batterier och minneskort som man vid de flesta fall behöver ha med sig. Axelremen går att haka av, men jag kan tycka det är skönt att ha den då det blir mera bekvämt att gå runt med sin digitalkamera då. Finns en Lowepro Adventura Ultra Zoom 100, men denna kameraväska går att köpa på Cyberphoto.se

 
 
Här er ett perfekt alternativ för dig som vill ha den absolut billigaste kameran ute på marknaden men ändå inte vill satsa på ett budgetmärke. Här har Canon levererat verkligen med sin Powershot A2300. Kompaktkameran har en 5x zoom (IS/Bildstabilisering) och kan filma i 720p. Den är utrustad med en vanlig kompaktkamera sensor på 16 Megapixlar, vilket duger till de flesta tillfällena. Canon Powershot A2300 rekommenderas till dig som har lite dåligt ställt nu, men ändå vill kunna ta fina bilder. 
Du kan köpa kompaktkameran för ca 700kr idag.  Jämför bästa pris här innan köp
 
 
Jag flög nästan av stolen idag när jag hittade den här digitalkameran på cyberphoto.se
Powershot SX50 HS har en zoom på hela 50 gånger, vilket ger extrema testbilder. Jag rekommenderar att ni går in och kollar på dessa för att skaffa er en egen uppfattning. Förövrigt är detta en vanlig powershot digitalkamera från Canon med helt okej bildkvalité och bra ljuskänslighet med rimliga brusnivåer vid hög ISO. Kameran ligger i 4000 kr klassen och kan vara ett alternativ för dig som vill ha en riktigt bra zoom på semesterresan t.ex.
 
 
Tittade in i akedemibokhandeln idag och såg denna fantastiska bok som Scott Kelby har skrivit.
Bläddrade lite lätt i den och det fanns en massa fotoredigeringstips i denna bok. Väldigt bra och enkla instruktioner om hur man får till sina bilder i Lightroom 4. Har man tagit en drös med bilder med sin digitalkamera och är något missnöjd med resultatet så är denna bok något för dig! Passar även bra för dem som är lite mera avancerade fotoutöver och behöver stärka upp sina kunskaper om det fantastiska bildredigeringsprogrammet.   

Här kan du köpa boken: Scott Kelby Lightroom 4
 
 
Idag fick jag reda på utav en kollega på jobbet, att det finns en Canon Powershot G15 ute på marknaden.
Jag blev genast intresserad av denna, då jag varit lite småintresserad av G12 och G1X från samma tillverkare.
Det nya med denna kompaktkamera är att den har ett ruskigt bra ljusinsläpp på F/1,8. 
Detta medför att man kan få dem där drömbilderna som många längtat efter att kunna ta med en kompaktkamera när det gäller bakgrundsoskärpan. Den har även 5x zoom som sin föregångare G12 och en 3,0” LCD skärm. Digitalkameran har en CMOS-sensor på 12,1 MP, vilket kan tyckas låta lite lite, men jag har pratat med folk som kan det där med megapixlar och här kommer en liten kort sammanfattning. 

Ju fler pixlar du har på en sensor desto mindre blir ytan per pixel. Detta leder till att man får in färre fotoner (ljuspartiklar) / sekund per pixel och därmed en grynigare bild.
Kommentera gärna om ni tycker att ovanstående verkade lite skumt eller helt fel. Nog om det!
 
Canon Powershot G15 är en digitalkamera med den senaste DIGIC 5-processorn, vilket i kombination med den ljusstarka sensorn ger fantastiska bilder. Du kan dra upp ISOn till hela 12 800 och fortfarande få någorlunda bra brusnivåer. Det går också att spela in film i full HD 1080p (24fps) med stereoljud och optisk zoom, vilken kan vara nödvändigt för att få den där professionella touchen på dina filmer.
Powershot G15 kommer med ett avancerat bildstabiliseringssystem som delas upp i 4 olika steg och hjälper dig att få skakfria bilder i de flesta situationer. Det finns också en ny frontratt som du enkelt kan ställa in grundläggande inställningar utan att behöva gå in i menyer varenda gång du ska ändra någonting. Bra Canon!

 
 
Detta monster från Sony är en bra kompaktkamera med hela 20,2 megapixlar. En Carl Zeiss 3,6 x optisk zoom gör din vardig lite lättare och lite skarpare. Denna kamera är så liten att den går ned i jeansfickan, men du har då också med dig ett riktigt krutpaket. Väldigt ljusstark är den också, hela F/1,8 på objektivet. Med så stor bländaröppning får du en extra skjuts på ljusinsläppet, då det är lite mörkare när du fotor. Detta i kombination med ett ISO-tal på upp till 6400 är du reda för de mörka foto tillfällena. Dem som hänger med i fotosvängen vet också att F/1,8 ger väldigt trevlig bakgrundsoskärpa, som många suktar efter på små digitalkameror.

När du t.ex ska fota fåglar eller andra snabba objekt har Sony CyberShot DSC-RX100 en bildserietaningsfunktion med upp till hela 10 b/s, det får du inte ens på dyrare systemkameror. 
Det finns en hel del andra funktioner i denna digitalkamera som ansiktsigenkänning, kreativa effekter och automatisk inramning vid porträtt fotografering. Gillar du att ta panoramabilder, så är denna avancerade digitala kompaktkamera verkligen ett alternativ för dig, då det finns en inbyggd hjälpfunktion för detta ändamål. 

Här kan du köpa Sony CyberShot DSC-RX100 
 
 
En systemkamera som verkligen levererar! Denna SLR kamera har 18 megapixlar och en APS-C sensor (ej fullformat) och kan ta upp till 5 bilder/sekund. Den kapacitiva..."ja det är touch/pekskärm :)" vinklingsbara skärmen har jag upptäckt är väldigt nödvändig vid fotografering av motiv då det krävs att man använder sig av ett stativ. Då du kan zooma in och verkligen korrigera fokus innan du tar din bild.
En annan funktion som är väldigt trevlig är den inbyggda funktionen för att kunna slavstyra kompatibla blixtrar trådlöst. Här får du en billig digitalkamera men med väldigt mycket under skalet. Passar perfekt för dig som vill ha en instegsmodell, dvs gå från kompaktkamera-träsket in i den roliga världen!
Storebror 60D har ett avancerat AF-system med 9 st korslagda AF-fält som ger en bättre autofokusering. Men var inte orolig, det har nämligen  Canon EOS 650D också! :)
Det tar inte slut här..mera nytt! EOS 650D kommer med en inbyggd stereomikron och har möjligheten att kontinuerligt fokusera vid filmning i 1080p. 
Summeringen är att denna produkt från Canon är väldigt trevlig och rekommenderas varmt!