Om du är ute efter en riktigt prisvärd systemkamera så har du hittat rätt!
Detta är nämligen en digitalkamera som passar de flesta, och prislappen är inte speciellt farlig heller, då själva systemkamera huset går loss för runt 7000 kr.
Du får en CMOS-sensor (APS-C) på 16,2 megapixlar, vilket många kan tycka är väldigt lite i dagens mått, men faktiskt så vet Nikon vad dem sysslar med. Jag förklarade detta lite lätt i denna artikel.
ISO talet kan du trycka upp i i 25 000, ja du läste rätt :). Detta innebär att du kan ta bilder i väldigt dåliga ljusförhållanden. Det är idag väldigt vanligt att en digitalkamera kan filma i FullHD upplösning, och det kan även Nikon  D7000. Systemkameran har 39 st autofokuseringspunkter som hjälper dig vid de allra svåraste fotograferingstillfällena (t.ex rörliga motiv). Systemkameran är uttagen år 2010, men den fungerar väldigt bra än idag, dvs den är väldigt svårslagen. Rekommenderas varmt!


Jämför priser på Nikon D7000 digitalkamera här 


 
 
Canon har lanserat en digitalkamera med en ruskigt bra zoom på 20x. Med 12,1 Megapixlar och en CMOS 5 sensor (Digic 5) kan du både filma i Full HD 1080p och ta bilder i svåra ljusförhållanden.
Titta på din bilder på den 3,0" stora LCD displayen. Powershot SX240 HS ger dig alla möjligheter att kunna ta dina drömbilder på t.ex semestern eller vid andra tillfällen. Den intelligenta bildstabiliseringen jobbar under 7 olika lägen och gör verkligen sitt jobb! Du sköter enkelt bländare och slutartid med de manuella inställningarna (Tv, Av och M). Detta är något ovanligt för en liten kompaktkamera. Nu kan du även filma i Super slow motion, och kunna skapa häftiga effekter på dina högupplösta videoinspelningar.

Köp din digitalkamera från Canon här

 
 
Med en ny pekskärm på 3,0" och ett 5x IS zoomobjektiv med bländartal f/2.0-5,9 får du en riktigt kompetent kompaktkamera för ett hyggligt pris. Upplösningen är den samma på 12,1 megapixlar som sin föregångare (Canon Powershot S100, se bästsäljare). Ljuskänsligheten har dragits upp till ISO 12800.
Precis som förut finns objektivringen kvar från S100, där man kan göra ett antal inställningar såsom ISO, bländare, slutartid osv. Du kan GPS tagga dina bilder om du har en mobil tillgänglig.
HD inspelning på hela 1920 x 1080 pixlar och 24 bilder per sekund.

Jämför priser på denna digitalkamera här

 
 
Här är en fräck liten kamera från Sony. Styrkan hos denna lilla rackare är att den är ruskigt billig och ger riktigt bra bilder för det priset, under 1300kr. Digitalkameran har en ljusstark CMOS bildsensor på hela 18,2 megapixlar. 
Denna enorma upplösning är nästan ett överflöd, men kan vara bra ibland om man vill croppa bort mycket av sina bilder i t.ex Lightroom. Det sägs att det kan vara den minsta kompaktkameran på marknaden med en optisk zoom på hela 10x, inte helt fel! 

Sony Cybershot DSC-WX100 kommer med den nya tekniken Exmor R CMOS bildsensorn och tillsammans med den inbyggda bildstabiliseringen blir denna digitalkamera till ett rent nöje att fota med dig dåliga ljusförhållanden. 
Jag har tittat på lite testbilder från denna kamera och jag kan säga att jag är riktigt imponerad av resultatet vid dåligt ljus. Bruset håller sig på en rimlig nivå. Visst så kan man inte komma i närheten av vad en systemkameran kan leverera men detta är inte jätte långt borta. Du kan spela in Full HD filmer både när du går och zoomar med digitalkameran eftersom bildstabiliseringen hjälper dig hela vägen ut.

En ny spännande detalj är att denna kompaktkamera har stöd för fotografering i 3D. Du visar enkelt upp dina bilder på en 3D-klar TV.

Jämför priser på Sony Cybershop DSC-WX100 här


 
 
Kan det här vara den billigaste digitalkameran som finns ute på marknaden tro?
Jag skulle nog vilja säga att jag inte har sett någon billigare iaf, under 300 kr. Köp Rollei Compactline 52 Black

Denna digitalkamera är utrustad med en 2,4" LCD display och en sensor på 5 megapixlar. 5 Megapixlar kan låta lite lite, men det duger faktiskt rätt väl för dem som inte ska förstora upp sina bilder på störra än A4/A3.
Min iPhone 4 har en 5 Megapixelkamera, och jag är aldrig missnöjd med storleken på bilderna.
Inte nog med att kompaktkameran kan ta bilder, den kan även filma i 720p, det du!
Kameran är väldigt liten och drivs på 2 st AAA batterier samt att man kan använda ett SD minne på upp till 8 GB.